Zo vraag je om salarisverhoging

Zo vraag je om salarisverhoging

Heel wat vrouwen vinden het lastig om bij de baas aan te kloppen om te vragen of ze meer kunnen gaan verdienen. Het is ook een spannend gesprek natuurlijk, maar zeker wel de moeite waard. Trek dus de stoute schoenen aan en bereid je goed voor op dit gesprek. 

Kies het juiste moment

Het is heel belangrijk dat je hiervoor een goed moment kiest. Natuurlijk kun je niet om salarisverhoging vragen als je nog maar net in dienst bent bij het bedrijf. Wacht tot je er minimaal een jaar werkt. Verder is het uiteraard ook niet verstandig om het in een periode te doen wanneer er veel stress is binnen het bedrijf. Wacht je kans geduldig af.

Kies een goed getal

Als je om salarisverhoging komt vragen, moet je een richtbedrag voor jezelf hebben opgesteld. Dit richtbedrag is heel belangrijk. Wanneer je de lat te hoog legt, maak je jezelf belachelijk. Maar wanneer je te laag in zet, is dit jammer van het geld. Bovendien kom je ook dan niet heel geloofwaardig over. Verdiep je dus goed in het salaris dat mensen in jouw functie gemiddeld verdienen en kijk kritisch naar jezelf. Heb jij recht op meer salaris?

Verkoop jezelf

Op het moment dat jij meer doet dan je collega´s, kun je inderdaad aangeven dat je meer salaris wilt voor dezelfde functie. Maar je moet dan natuurlijk wel aan kunnen geven waarom je dat verdient. Verkoop jezelf! Zorg dat je voldoende dingen op kunt noemen waar je mee aan kunt tonen dat jij van grote waarde bent voor het bedrijf.

Geef niet op

Lukt het niet? Geef vooral niet op. Zorg er dan voor dat je de komende maanden nog harder je best doet en probeer het vervolgens gewoon opnieuw. Als je er gemakkelijk mee akkoord gaat dat je baas je salarisvoorstel niet accepteert, zul je ook in de toekomst kunnen fluiten naar je salarisverhoging.

Fotocredits:
Deurwaarders Collectief Nederland

Share This