Zo spaar je veel geld

Zo spaar je veel geld

Rijk worden gaat niet in een keer, je zult er wat voor moeten doen. Het begint bij het openen van een spaarrekening. Maar ook sparen gaat niet vanzelf. Zo spaar je zo veel mogelijk geld! 

Willekeurig steeds wat geld aan de kant leggen dat je gaat sparen, heeft weinig zin. Je kunt zo veel andere dingen doen met het geld, dat je vaak maar weinig overhoudt op deze manier. Het is dan ook beter om een concreet spaardoel voor jezelf te maken. Wat is het bedrag dat je wilt sparen en wat is het doel van dit spaargeld? Wil je het gebruiken voor het kopen van een huis, een reis, een bruiloft of voor de studie van je kinderen? Of wil je een financiële buffer opbouwen?

Als je het bedrag eenmaal voor ogen hebt, kun je uit gaan rekenen hoeveel geld je dan iedere maand opzij moet leggen. Zo spaar je maandelijks het juiste bedrag bij elkaar om in een bepaalde periode flink wat geld te hebben opgebouwd. Doordat je weet waar je aan toe bent, zal het minder moeite kosten het geld ook daadwerkelijk aan de kant te zetten. Heb je meer over? Dan kun je dit geld altijd alsnog op je spaarrekening zetten!

Fotocredits:
Pixabay

Share This