Zo kun je ieder jaar op vakantie

Zo kun je ieder jaar op vakantie

Er zijn heel wat mensen die lang niet ieder jaar op vakantie kunnen, of zelfs nooit hun eigen woonplaats verlaten. Natuurlijk heeft niet iedereen het even breed, maar als je een baan hebt, kun je in principe gewoon op vakantie. Zeker als je gebruik maakt van de volgende tips! 

Vakantie is duur, het is dan ook een flinke uitgave om ieder jaar weer met het hele gezin naar het buitenland te gaan. Toch moet dit zeker kunnen als je met een aantal dingen rekening houdt.

Sparen

Uiteraard moet er gespaard worden voor je op vakantie gaat. Natuurlijk kun je in een keer een groot bedrag opzij leggen, maar het is misschien slimmer om maandelijks te sparen voor jullie vakantie. Zo hoef je niet in een keer veel geld te betalen, maar wordt het verspreid over twaalf maanden.

Extra geld verdienen

Verdien je maar net genoeg geld om rond te kunnen komen? Kijk dan of je door het jaar heen wat extra werkzaamheden kunt verrichten om toch wat geld bij elkaar te sparen. Kun je misschien wat oppasklusjes nemen? Of op een andere manier extra geld verdienen? Vergeet dit geld niet meteen op een spaarrekening te zetten, zodat het daadwerkelijk naar die vakantie gaat.

Iets minder luxe leven

Om luxe op vakantie te kunnen betalen, zul je de rest van de tijd misschien wat soberder moeten leven. Een goed voorbeeld is dit stel dat al op hun dertigste met pensioen kon omdat ze tien jaar lang zo zuinig mogelijk hebben geleefd. Natuurlijk zal dit bij lang niet iedereen mogelijk zijn, maar je kunt altijd wel iets aan geld besparen. Ga wat minder vaak uit eten, smeer je eigen boterhammen om mee te nemen op een dagje weg en koop een maandje geen nieuwe spullen. Iets minder luxe, maar vervolgens wel een heerlijke vakantie!

Goedkope vakantie

En dan is het natuurlijk belangrijk een goede vakantie uit te zoeken. Let op aanbiedingen en ga niet naar landen toe waar het levensonderhoud erg duur is. Als je slim zoekt, zijn er ook altijd goedkope vliegtickets te vinden. Een beetje voorbereiding zorgt er voor dat je heel wat geld kunt besparen!

Fotocredits:
Pixabay

Share This