Zijn vergelijkingssites te vertrouwen?

Zijn vergelijkingssites te vertrouwen?

Heel wat mensen gaan de komende maand weer kijken of hun zorgverzekering nog wel passend is, of dat ze misschien beter over kunnen stappen naar een andere verzekeraar. Vergelijkingssites helpen je hierbij een handje, maar zijn ze wel te vertrouwen? 

Vergelijkingssites

Er zijn in Nederland enkele vergelijkingssites die alle zorgkosten voor jou op een rijtje zetten. Zo kun je meerdere aanbieders met elkaar vergelijken en zie je in één keer waar je het minste geld kwijt bent voor een zorgverzekering. Je kunt daar ook de verschillende pakketten met elkaar vergelijken. De vraag is echter of deze vergelijkingssites wel te vertrouwen zijn. Geven zij daadwerkelijk de goedkoopste opties weer?

Kosten

De vergelijkingssites krijgen betaald door de zorgverzekeraars. Voor iedere nieuwe klant krijgen ze zo´n 25 tot 50 euro van de verzekeraar. Je zou zeggen dat de vergelijkingssite op deze manier nooit betrouwbaar kan zijn, ze zijn immers niet geheel onafhankelijk. Toch geven vergelijkingssites aan dat ze wel degelijk betrouwbaar zijn en echt alleen de goedkoopste opties aan hun klanten tonen. Hierbij kan de klant zelf een keuze maken tussen de verschillende opties.

Wie betaalt er dan voor?

De kosten die betaald worden voor het gebruik maken van de dienst worden dan ook door de zorgverzekeraar betaald. Jammer van het geld zou je misschien zeggen, omdat het op deze manier niet aan de zorg kan worden besteed. Je moet het alleen vergelijken met de kosten voor reclame. Dit hoort er nou eenmaal bij.

Goedkoper

Om het zeker te weten, zou je natuurlijk de tarieven van de vergelijkingssite kunnen vergelijken met de tarieven op de sites van verschillende zorgverzekeraars. In sommige gevallen blijk je echter juist goedkoper uit te zijn via de vergelijkingssite. Dat komt omdat zij soms kortingen af kunnen dwingen die jij als enkele klant niet kunt krijgen. Je kunt dus zonder zorgen een zorgverzekering kiezen via een vergelijkingssite.

Fotocredits:
Geld en Recht

Share This