Zijn lastminute vakanties wel zo goedkoop?

Zijn lastminute vakanties wel zo goedkoop?

Je vakantiedagen heb je nog niet gebruikt en eigenlijk zou je wel op vakantie willen, maar tot het laatste moment heb je nog niet besloten waar naartoe. Dat is fijn, zul je misschien denken, want dan kan je een lastminute boeken. Maar is een lastminute wel echt goedkoper? 

Vroeger waren lastminutes populair omdat het ontzettend veel geld scheelde. Mensen die op het laatste moment hun keuze maakten, waren soms een paar honderd euro goedkoper uit. Tegenwoordig is dat verschil echter een stuk kleiner doordat veel aanbieders de vakanties tegen scherpe prijzen kunnen inkopen.

Toch zakken de prijzen wel wanneer je slechts een aantal dagen voor vertrek boekt. Dit is vooral voordelig wanneer je flexibel bent in de datum waarop je vertrekt, maar ook de mogelijkheden voor de bestemming en de luchthaven van vertrek nog open liggen. Heb je veel eisen en zit je vast aan een bepaalde periode in het hoogseizoen? Dan is het echt verstandiger om je vakantie eerder te boeken. Vroegboekers worden bovendien beloond met een korting. Daarnaast heb je alle keuze en tijd om je te verheugen op een heerlijke vakantie.

Fotocredits:
Extreme Vacation Fat Loss

Share This