Zijn aanbiedingssites te vertrouwen?

Zijn aanbiedingssites te vertrouwen?

Er komen steeds meer sites met bizar hoge kortingen voor producten of dagjes weg. Denk maar eens aan bijvoorbeeld Groupon of veilingsites als Vakantieveilingen. Deze sites hebben zulke lage prijzen, zijn ze wel te vertrouwen?

Het is soms moeilijk te geloven dat je echt zo goedkoop een bepaald product kunt krijgen, maar toch is het zeker waar. Mits het een bekende site is zoals Groupon bijvoorbeeld, krijg je daadwerkelijk waar je voor betaalt en dat voor een zeer lage prijs. Dat kan omdat bedrijven Groupon gebruiken als reclame. Ze maken nauwelijks winst of zelfs verlies aan de aanbieding, maar hopen zo op meer bekendheid. Als je een keer bent geweest, kom je misschien nog wel een keer.

Het kortingspercentage is overigens wel berekend aan de hand van een prijs die het bedrijf aangeeft. Het kan zijn dat ze zeggen dat het product eerst veel duurder was, terwijl het eigenlijk nooit voor die prijs verkocht is. Op deze manier laten ze de korting veel groter lijken dan hij eigenlijk is. De prijs die jij voor het product betaalt, klopt gewoon. Je moet dus kijken of je zelf vindt dat het goedkoop is en niet af gaan op een gigantisch kortingspercentage.

Fotocredits:
Groupon

Share This