Zekerheid door maandelijks sparen

Zekerheid door maandelijks sparen

Heb je het idee dat je er financieel goed voor staat? Waarschijnlijk heb je wel een kleine buffer op je spaarrekening staan, maar spaar je ook al voor de studie van je kinderen? Of voor grote onverwachte uitgaven? Is het niet tijd om wat extra te gaan sparen? 

Spaargeld

Een paar duizend euro is natuurlijk altijd fijn om op de bank te hebben, maar het zou best eens kunnen zijn dat je in één keer een enorm bedrag moet betalen. Want wat als je je huis met verlies moet verkopen? Of als de zorgverzekering je ziekenhuisrekening niet wil betalen? Het is dan altijd prettig om iets achter de hand te hebben.

Sparen

Sparen lijkt soms lastig, maar eigenlijk is het helemaal niet zo moeilijk om snel een groot bedrag bij elkaar te sparen. We zijn ingesteld op het bedrag dat we maandelijks binnenkrijgen en meestal gaat dit precies op in een maand tijd. Want zeg nou zelf, hoe vaak komt het voor dat je een groot bedrag over houdt? Dat komt omdat we er aan gewend zijn alles uit te geven. Het is echter niet nodig. Als je even wat minder zou verdienen, komen de meeste mensen nog steeds gewoon rond. Je zou dus best wat meer kunnen sparen.

Maandelijks sparen

Wat je dus moet doen als je wilt sparen, is niet aan het einde van de maand, maar aan het begin geld opzij zetten. Op die manier heb je het gevoel dat je gewoon minder inkomsten hebt, en daar ga je je dan vanzelf op aanpassen. Een goed richtbedrag is tien procent van je inkomen. Als je genoeg verdient, zul je dit zeker kunnen missen. Laat dit bedrag automatisch overmaken naar je spaarrekening aan het begin van elke maand en je zult zien dat je al heel snel een flink bedrag bij elkaar hebt gespaard. Zo spaar je zonder het echt te merken!

Fotocredits:
Nu.nl

Share This