Wow: 1 op de 7 houdt inkomen geheim voor partner

Wow: 1 op de 7 houdt inkomen geheim voor partner

Vertel jij altijd eerlijk aan je partner wat je nieuwe kleren hebben gekost of wat je uit hebt gegeven tijdens een avondje in de stad met een vriendin? Sommige vrouwen houden nog meer geheim voor hun partner, zij vertellen hem niet hoeveel geld zij iedere maand op hun bankrekening krijgen. 

Het lijkt misschien logisch om je inkomen met je partner te delen. Tenslotte moet hij ongeveer weten wat jullie te besteden hebben samen, zeker op het moment dat jullie gaan samenwonen. Toch is dit blijkbaar geen informatie die iedereen met hun partner deelt. Uit een Brits onderzoek onder 1841 mensen boven de veertig jaar blijkt dat één op de zeven mensen hun inkomen geheim houdt voor hun partner.

Niet iedereen doet dit uit egoïstisch oogpunt, zo kwam uit het onderzoek. Naast het deel dat graag geld apart houdt om voor zichzelf extra dingen te kunnen kopen, zijn er ook mensen niet eerlijk over hun inkomen zodat ze extra geld aan cadeautjes voor hun partner kunnen besteden. Zo´n zes procent van de mensen die hun inkomen voor hun partner geheim houdt, besteedt dit geld aan een andere minnaar.

Natuurlijk hoef je niet alles aan je partner te vertellen, maar het is toch wel handig als hij zo ongeveer weet wat jij verdient. Zeker als jullie van plan zijn samen te gaan wonen of dit zelfs al doen, is het heel belangrijk dat jullie van elkaar weten hoeveel geld er iedere maand binnen komt.

Bron:
Daily Mail

Fotocredits:
Vijftig Plus

Share This