Winkels moeten iets doen om klanten te trekken

Winkels moeten iets doen om klanten te trekken

Het gaat niet goed met veel grote winkelketens. Bekende winkels als V&D, Hema en Schoenenreus hebben het zwaar te verduren. Ze zullen echt iets moeten doen om meer klanten te trekken, anders kan dit wel eens het einde gaan betekenen voor de fysieke winkels. 

Online winkelen

Er worden de laatste jaren steeds meer aankopen online gedaan. Waren de meeste mensen eerst nog wat huiverig, tegenwoordig wordt het ene na het andere pakketje in de straat bezorgd. Online shoppen gaat dan ook steeds gemakkelijker en vaak hoef je niet eens verzendkosten te betalen. Dit zorgt ervoor dat er steeds minder mensen naar winkels toegaan.

Klanten trekken

Overigens wil dat niet zeggen dat dit meteen het einde betekent van de fysieke winkel. Er wordt namelijk ongeveer 35% online gekocht. Dat wil zeggen dat 65% van de aankopen nog steeds gewoon in de winkel gedaan wordt. Winkeliers moeten echter wel wat doen om klanten te trekken.

Doordat mensen met hun smartphone steeds gemakkelijker prijzen en producten kunnen vergelijken, moet je als winkel echt zorgen dat je iets extra´s hebt waardoor klanten komen. Een enorm lage prijs, een groot assortiment of een winkel met een goede service.

Winkelcentra

Winkelcentra moeten zich ook gaan aanpassen, willen ze nog voldoende klanten blijven trekken. Op dit moment staan er veel panden leeg. Deze panden moeten gevuld worden, of het winkelcentrum moet kleiner worden. Wanneer mensen moeten betalen om bij het winkelcentrum te parkeren, zullen er minder bezoekers komen. Gratis parkeerplekken is dus zeker verstandig.

Combinatie winkels en webwinkels

Veel winkels zijn zo verstandig om een online webshop aan hun fysieke winkel te koppelen. Dit is een goede combinatie omdat ze zo de voordelen hebben van een webwinkel, maar ook die van een echte winkel. In de toekomst zullen er alleen nog maar meer producten online gekocht worden, dus het blijft zwaar om als winkelketen je hoofd boven water te kunnen houden.

Fotocredits:
Pixabay

Share This