Winkelen met vriendinnen is duur

Winkelen met vriendinnen is duur

Het is wel heel gezellig als je samen met vriendinnen door de winkelstraat kan slenteren, maar gemiddeld geven we op deze manier een stuk meer geld uit dan wanneer we alleen gaan shoppen. Per jaar zou dit zo’n duizend euro schelen.

Een gezellig dagje shoppen doe je waarschijnlijk het liefst samen met één of meerdere vriendinnen. Het is leuk om op deze manier kleding uit te zoeken en bovendien voelen veel vrouwen zich zelfverzekerder in kleding die ze samen met anderen hebben uitgezocht. Tenslotte weet je zo zeker dat je niet de enige bent die dat nieuwe shirtje of die dure spijkerbroek mooi vindt.

Ruim driekwart van de vrouwen spoort een vriendin wel eens aan iets te kopen. Bovendien koopt tweederde van de vrouwen iets omdat een vriendin dat aanraadt. En dan blijft het grootste deel van de vrouwen ook nog eens langer winkelen met vriendinnen dan wanneer ze in hun eentje zijn.

Dit alles kost een hoop geld. Per keer geven vrouwen gemiddeld 44 euro extra uit als ze winkelen met vriendinnen. In een jaar tijd komt dit neer op ongeveer duizend euro. 40% van de vrouwen doet op aanraden van een vriendin aankopen die ze normaal nooit gedaan zou hebben. Jammer genoeg heeft 10% regelmatig spijt van dit soort aankopen. Heb je weinig geld, maar toch nieuwe kleren nodig? Dan is het misschien handiger om lekker in je eentje te gaan shoppen.

Bronnen:
Nu.nl

Fotocredits:
Shoe Junks

Share This