Welke kosten komen allemaal bij een huurhuis kijken?

Welke kosten komen allemaal bij een huurhuis kijken?

Je denkt misschien dat je alleen moet weten wat de huurprijs is om te weten of je een woning kunt betalen, maar dit is niet helemaal waar. Er komen namelijk nog flink wat andere kosten bij kijken en het is handig als je hier van te voren ook een beeld bij hebt.

Inclusief of exclusief
De huurprijs is soms inclusief gas, water en licht, maar soms ook exclusief, dit staat altijd aangegeven. Een huurprijs waarbij dit is inbegrepen, is natuurlijk mooi meegenomen. Wanneer dit niet het geval is, zul je er maandelijks een extra bedrag bovenop moeten rekenen.

Makelaarskosten en borg
Huur je het huis via een makelaar? De makelaar rekent kosten voor deze dienst en meestal betreft dit één maand huur. Je zult bijna altijd ook borg moeten betalen. Vaak bedraagt de borg één of twee maanden huur.

Heffingen
Soms zal je huurbaas de gemeentelijke heffingen betalen, maar de kans is groot dat jij daar voor op zult draaien. Je krijgt jaarlijks een rekening voor onder andere afvalstoffenheffing en waterschapsheffingen.

Servicekosten
Bij sommige huurwoningen zul je servicekosten moeten betalen voor collectief onderhoud en collectieve verzekeringen. Wanneer dit het geval is, zal dat aangegeven staan.

Inboedelverzekering
En dan kun je zelf nog een verzekering afsluiten voor je inboedel. De hoogte van dit bedrag is gebaseerd op de waarde van je inboedel. Je bent zelf verantwoordelijk voor het afsluiten van deze verzekering, maar sommige huurbazen leggen wel een verplichting hiertoe vast in het contract.

Fotocredits:

Share This