Webwinkels maken misbruik van aanbiedingen

Webwinkels maken misbruik van aanbiedingen

Let goed op als je de komende weken cadeautjes voor de feestdagen op internet wilt shoppen. Veel webwinkels maken gebruik van misleidende aanbiedingen. De prijs die zij weergeven als de originele prijs ligt vaak veel hoger dan dat die in eerste instantie was. Hierdoor lijkt het alsof je veel meer korting krijgt dan je daadwerkelijk krijgt. 

Webwinkels tonen altijd een ´van´ en een ´voor´ prijs. Deze ´van´ prijs suggereert dat het product in eerste instantie zo duur was, maar in veel gevallen werd hij al goedkoper aangeboden en is de korting dus minimaal. Door deze kortingsacties zijn klanten eerder geneigd te gaan kopen en dat is natuurlijk slim, maar niet helemaal fair.

Volgens de Consumentenbond hebben V&D en Toy´s´R`Us de minste misleidende aanbiedingen, minder dan tien procent. Bol.com zegt hun prijs te baseren op de prijs vanuit de fabrikant of de prijs in andere webwinkels. Volgens de Consumentenbond zou beter aangegeven moeten worden op basis waarvan de ´van´prijs berekend is. Wehkamp zegt hiermee aan de slag te gaan.

Blijf dus goed opletten of de aanbieding die je online ziet wel zo goed is als je denkt. Soms scheelt het maar een paar cent of blijkt dat je het product ergens anders nog goedkoper kunt krijgen. Met een beetje vergelijken, kom je een heel eind.

Fotocredits:
Apparata

Share This