Wat zou jij doen met één week extra?

Wat zou jij doen met één week extra?

Heel wat Nederlanders hebben een bomvolle agenda vol met afspraken, zowel voor het werk als op sociaal gebied. Eén week extra per maand zonder afspraken zou dan ook een echte luxe zijn. Wat zou jij doen met die extra week?

Een extra week per maand, ik zou wel weten waar ik hem mee zou vullen. Hoe fijn zou het zijn als je zeven dagen per maand alle tijd had voor jezelf en even niets zou hoeven? Heerlijk toch?

We kunnen lekker dagdromen bij het idee, maar in India is de realiteit helaas nog wat anders dan bij ons. Vrouwen hebben hier namelijk een week minder per maand in plaats van meer. Dit heeft alles te maken met de voorzieningen voor vrouwen die menstueren. Er is geen goed maandverband te krijgen en ook zijn de toiletten op scholen bijvoorbeeld zo slecht dat vrouwen daar nauwelijks hun maandverband zouden kunnen verschonen. Dit alles zorgt ervoor dat vrouwen zich tijdens hun menstruatie terug moeten trekken uit de maatschappij, waardoor zij maandelijks een week minder hebben. Dit heeft gevolgen voor hun economische status.

Zou je iets willen betekenen voor deze vrouwen? Neem dan eens een kijkje op de site van 1weekextra.

 

Share This