Wat zijn jouw goede voornemens voor 2016?

Wat zijn jouw goede voornemens voor 2016?

Ieder jaar zijn er weer heel wat mensen die goede voornemens maken voor het nieuwe jaar. Meer tijd maken voor vrienden en familie, vaker sporten en afvallen zijn nog steeds het meest populair, maar er zijn ook dit jaar weer heel wat goede voornemens die met geld te maken hebben. 

Er zijn nou eenmaal veel mensen die liever wat extra geld zouden willen hebben. Veel goede voornemens hebben hier dan ook mee te maken. Zou jij ook wel wat meer geld willen overhouden in 2016? Dan kun je misschien een van deze goede voornemens kiezen:

Meer sparen

Heb jij een spaarrekening die goed gevuld is? Een groot deel van de Nederlanders heeft te weinig geld aan de kant gezet om in noodgevallen hoge rekeningen te kunnen betalen. Daarom is het misschien wel zo verstandig om wat extra geld te sparen. Dit kun je doen door je spaargeld meteen aan het begin van de maand al over te maken naar je spaarrekening. Je kunt dit automatisch laten doen, zodat je het niet kunt vergeten. Wanneer je pas aan het einde van de maand overmaakt wat je over hebt, zal dit bedrag waarschijnlijk een stuk lager liggen. Als je het aan het begin van de maand doet, weet je precies wat je nog uit kunt geven.

Minder uitgeven

Om meer te sparen moet je natuurlijk ook minder uitgeven. Er zijn echter ook mensen die niet perse meer willen sparen, maar vooral minder geld uit willen geven aan bijvoorbeeld kleding. Dit kun je bereiken door maandelijks een bepaald budget voor jezelf op te stellen. Je krijgt een bepaalde hoeveelheid geld voor het kopen van kleding en mag hier niet overheen gaan. Wil je toch iets kopen dat duurder is? Dan zul je moeten wachten tot de volgende maand.

Geld geven aan goede doelen

Er zijn ook mensen die juist wat meer voor anderen willen doen en hun geld in goede doelen zouden willen steken. Je kunt natuurlijk aan iedere organisatie een beetje geven, maar je zou ook kunnen kijken of er een organisatie is waar jij je heel erg in kunt vinden. Deze organisatie kun je dan bijvoorbeeld maandelijks een bijdrage betalen. Kijk iets verder dan alle grote goede doelen. Er zijn ook veel kleinere organisaties die helemaal draaien op het werk van vrijwilligers en veel goede dingen doen.

Fotocredits:
Pixabay

Share This