Wat te doen tegen hoge zorgkosten?

Wat te doen tegen hoge zorgkosten?

De zorg is een lastig onderwerp voor de politiek. Want de zorgkosten lijken steeds hoger op te lopen. Met Prinsjesdag werd bijvoorbeeld bekend gemaakt dat het eigen risico verhoogd wordt naar 385 euro per jaar. Voor sommige mensen zorgt dit echt voor problemen. 

De zorgkosten zijn ontzettend hoog. Daarom moeten we zelf ook meebetalen aan deze kosten, ook als we een verzekering hebben. Het eigen risico zat al aan de hoge kant, maar toch wordt het komend jaar opnieuw verhoogd naar 385 euro. Voor mensen met een laag inkomen is dit een flink bedrag om te moeten betalen.

Een hoogleraar pleit voor een eigen bijdrag bij het bezoek van de huisarts. Er zijn heel wat mensen die voor ieder klein dingetje langs de dokter gaan en dit brengt hoge kosten met zich mee. Wanneer mensen een eigen bijdrage moeten betalen, zullen ze niet meer zo snel onnodig naar de huisarts gaan. Volgens de hoogleraar blijkt uit onderzoek dat dit nauwelijks invloed heeft op de gezondheid van de bevolking.

Veel mensen denken echter dat het probleem vooral ligt bij de hoge winsten die gemaakt worden door de zorgverzekeraars. Zij zouden zelf maar wat meer moeten inleveren zodat de premie of het eigen risico omlaag kan.

Fotocredits:
Pixabay

Share This