Wat mogen goede voornemens kosten?

Wat mogen goede voornemens kosten?

Op de laatste dagen van het jaar worden nog heel wat goede voornemens gemaakt. Sommige voornemens zijn helemaal gratis, maar voor veel goede voornemens heb je wel wat geld nodig. Mensen zijn bereid om hier maximaal 350 euro aan uit te geven. 

Wat zijn jouw goede voornemens voor het nieuwe jaar? Zoals altijd zijn vooral meer sporten, gezonder eten en afvallen populair. Heel wat voornemens dus die met het lichaam te maken hebben. Met een beetje doorzettingsvermogen en creatief denken, kun je hier geheel gratis al veel aan verbeteren. Gezond eten hoeft immers niet altijd duur te zijn en ook sporten hoeft niet veel geld te kosten. Wanneer je echter extra begeleiding wilt of het echt groots aan wilt pakken, kan het zomaar zijn dat je daar je portemonnee voor moet trekken.

Kosten

Een fitnessabonnement, personal trainer, afvalprogramma, coach of een boodschappenmand vol gezonde producten, het kan flink in de kosten lopen. Dat mag ook wel, mits het zorgt voor het realiseren van deze goede voornemens. Uit onderzoek blijkt dat mensen ongeveer 350 euro willen besteden aan de doelen die ze willen bereiken. Dit geld kan voor allerlei doeleinden gebruikt worden, mits het maar bijdraagt aan de prestatie.

Goede voornemens uit laten komen

Overigens lukt het lang niet altijd om deze doelen daadwerkelijk te bereiken. Een groot deel van de goede voornemens van het voorgaande jaar zijn niet waargemaakt. Dit komt door een gebrek aan doorzettingsvermogen, te weinig steun uit de omgeving of doelen die niet realistisch bleken te zijn. Op 1 januari kan iedereen weer een nieuwe poging doen. Wanneer je jouw goede voornemens dit jaar wel wilt uitvoeren, is het verstandig om vast een goed plan te maken. En als er investeringen zijn die je hiervoor moet doen, kun je dit het beste zo snel mogelijk doen. Een goed begin is het halve werk!

Fotocredits:
Pixabay

Share This