Wat geef jij maandelijks uit aan eten?

Wat geef jij maandelijks uit aan eten?

Weet jij hoeveel je maandelijks uitgeeft aan eten? De een is er heel bewust mee bezig, terwijl de ander geen idee heeft wat voor bedragen er in een maand doorheen gaan. Het is misschien een idee om hier eens op te gaan letten. 

Wanneer je geen idee hebt wat je maandelijks uitgeeft, maar toch graag iets wilt besparen, zul je eerst moeten uitrekenen hoeveel geld er in een maand aan eten wordt besteed. Je kunt er voor kiezen om de boodschappen en het eten buiten huis, bijvoorbeeld een lunch of een etentje, bij elkaar op te tellen, maar je kunt hier ook aparte bedragen van maken.

Kijk vervolgens eens kritisch naar de uitgaven. Op welke kosten kun je besparen? Verse groenten en fruit zijn nou eenmaal wat duurder, maar wel belangrijk om te blijven kopen. Tenslotte kost gezond eten iets meer dan ongezond voedsel. Je kunt misschien wel wat op deze kosten besparen door bijvoorbeeld naar de markt te gaan of bij een boer in de buur te kopen.

Kosten waar je goed op kunt besparen zijn de extraatjes. Taart in het weekend, luxe koekjes bij de thee en iedere dag een toetje; echt nodig is het niet. Bepaal voor jezelf bij welke producten je best een beetje op de kwaliteit kan inleveren en waarbij je het belangrijk vindt dat het echt goede kwaliteit is. Zo kun je A-merken met huismerk afwisselen.

Wat je kosten ook zijn, probeer in de volgende maand minimaal tien procent minder uit te geven. Dat is misschien even een uitdaging, maar je zult zien dat het gemakkelijker gaat dan je denkt.

Fotocredits:
Bespaar Geld

Share This