Waar wordt vakantiegeld voor gebruikt?

Waar wordt vakantiegeld voor gebruikt?

Vakantiegeld, wat is het toch een fijn extraatje. In mei krijg je opeens een flinke hoeveelheid salaris gestort. Je krijgt namelijk 8% extra, bijna een volledig maandsalaris er bij. Dat geld is bedoeld voor vakantie, maar wat doen Nederlanders er nou echt mee? 

Het idee van vakantiegeld is leuk; geef werknemers geld zodat ze op vakantie kunnen en ze komen uitgerust weer thuis om vervolgens weer hard aan het werk te kunnen. Bovendien is al dit geld natuurlijk fijn voor de reisbranche. Toch blijkt vakantiegeld in de praktijk vaak voor hele andere dingen gebruikt te worden.

De afgelopen jaren gingen maar weinig mensen op vakantie en was het vakantiegeld hard nodig voor andere dingen. Dit jaar geeft ongeveer de helft aan het vakantiegeld daadwerkelijk voor de vakantie te gebruiken. Maar ook sparen, het doen van grote aankopen en het aflossen van schulden wordt met dit extra bedrag gedaan.

Mensen met een modaal inkomen, dat wil zeggen 35.500 euro bruto op jaarbasis, gaan vooral graag op vakantie. Degenen die minder verdienen, geven het geld vaak liever uit aan andere dingen.

Fotocredits:
Refdag

Share This