Waar moet je op letten bij het huren van een vakantiehuisje?

Waar moet je op letten bij het huren van een vakantiehuisje?

Last minute nog een vakantiehuisje huren via internet? Natuurlijk kan dat, maar je moet wel even opletten. Er zijn namelijk genoeg mensen die misbruik maken van het vertrouwen van een ander. Het zou toch jammer zijn als je op je bestemming aan komt en er helemaal geen huisje blijkt te zijn. 

Kijk daarom eerst of je de aanbieder betrouwbaar vindt lijken. Is het via een bekende site? Krijg je duidelijke antwoorden als je vragen stelt per mail? Google de naam van de aanbieder ook even, daardoor krijg je soms handige informatie. Vervolgens kun je gaan kijken of het huisje inderdaad bestaat. Vaak is dit via Google Maps te achterhalen.

Maak duidelijke afspraken via de mail zodat je weet waar je aan toe bent. Hoe kom je bijvoorbeeld aan een sleutel? En wat gebeurt er wanneer je iets kapot maakt in de woning? Dat zijn vragen waar je maar beter van te voren het antwoord op kunt weten.

En dan nog: een aanbieding die te mooi lijkt om waar te zijn, is het vaak ook. Vergelijk de prijs met andere huisjes in de buurt en ga nooit in op een enorme aanbieding als dit niet betrouwbaar lijkt te zijn.

Fotocredits:
Vakantiehuisje Huren Zuid-Frankrijk

Share This