Voor een tientje naar Amerika?

Voor een tientje naar Amerika?

Lowbudget airline RyanAir kondigde afgelopen week aan dat ze naast vluchten binnen Europa over vijf jaar ook vluchten naar de andere kant van de oceaan willen aanbieden. Ze beweren voor iets meer dan een tientje naar bijvoorbeeld New York te kunnen vliegen. Te mooi om waar te zijn?

RyanAir is zeker een goedkope vluchtmaatschappij die binnen een paar jaar ook intercontinentaal gaat. Dat wordt flinke concurrentie voor alle duurdere maatschappijen. Toch is een tientje misschien niet heel realistisch. Want hoe kunnen ze dan ooit uit de kosten komen? Binnen Europa bieden ze echter ook bizar goedkope vluchten aan.

Bovendien staat RyanAir er om bekend goedkope tickets te hebben, maar veel geld te rekenen voor extra´s. Zo betaal je flink wat geld om je bagage mee te mogen nemen, en komen er ook nog allerlei belastingen bovenop. Maar alles bij elkaar zul je heel wat minder geld kwijt zijn wanneer je vliegt met deze Ierse maatschappij dan met onze Nederlandse KLM.

Het zal nog even duren voor de eerste RyanAir vliegtuigen daadwerkelijk op zullen stijging richting Amerika. Dit zal overigens ook alleen plaatsvinden vanaf een aantal geselecteerde luchthavens binnen Europa. Eerst zullen er nieuwe vliegtuigen gemaakt moeten worden die geschikt zijn voor deze grote oversteek. Voor alle mensen die graag eens naar Amerika willen vliegen zonder daar al te veel geld aan kwijt te zijn, is het natuurlijk een fijn vooruitzicht. Hoe goedkoop het daadwerkelijk zal worden, dat moeten we maar afwachten.

Fotocredits:
Travel Pro

Share This