Vijf vragen om te stellen voor je iets koopt

Vijf vragen om te stellen voor je iets koopt

Geld uitgeven kun je als geen ander. Zeker als een kledingstuk in de aanbieding is of het een uniek exemplaar is. Investeren noem je dat dan. Jammer genoeg blijkt vaak dat we nauwelijks meer wat met onze aankopen doen en we teveel geld verspillen. Stel jezelf daarom deze vijf vragen voor je iets koopt.

#1 Is het nodig dat je het koopt?

Is het echt wel nodig dat je dit product koopt? Kun je het niet lenen van een vriendin? Of het ergens huren?

#2 Heb je de beste deal gevonden?

Als we een goedkoop product zien, zijn we snel geneigd het meteen te kopen. Soms kun je het ergens anders toch nóg goedkoper krijgen. Beetje jammer als je het dan te snel koopt voor een hogere prijs.

#3 Koop je het omdat het in de aanbieding is?

Tja, het is zo verleidelijk al die aanbiedingen. Je hebt het idee dat je er bijna niks aan uitgeeft, terwijl je uiteindelijk best wat geld kwijt bent. Koop je het stiekem niet alleen maar omdat het in de aanbieding is?

#4 Heb je er goed over nagedacht?

Bij grote aankopen is het handig om er even een nachtje over te slapen. Je kunt op het moment zelf namelijk heel enthousiast zijn, terwijl je er een dag later anders over denkt.

#5 Kan je het je veroorloven?

De laatste vraag is misschien wel het belangrijkste. Want hoe hard je een product ook nodig hebt, als je het niet kan betalen, werkt het niet. Zorg dat je nooit meer geld uitgeeft dan je hebt, daar wordt niemand vrolijk van.

Fotocredits:
Huffington Post

Share This