Vijf manieren om te besparen in de dure decembermaand

Vijf manieren om te besparen in de dure decembermaand

December is nou eenmaal een van de duurste maanden, daar kom je niet onderuit. Cadeautjes, gezellige etentjes en dagjes weg; alles bij elkaar ben je veel geld kwijt. Toch zijn er ook heel wat manieren om te besparen in deze maand. Wij geven je vijf tips. 

Goedkope uitjes

Tijdens je vrije dagen wil je wellicht wat leuke dingen gaan doen. Het is zonde om daar veel geld aan uit te geven als het ook (bijna) gratis kan. Zo kun je in Amsterdam en Utrecht gratis een lichtjesroute lopen langs allerlei verlichte kunstwerken en kun je in iedere stad wel ergens voor een paar euro schaatsen op een overdekte schaatsbaan. Neem zelf een thermoskan met warme chocolademelk mee en je bespaart weer een paar euro!

Goedkope cadeautjes

Ook cadeautjes hoeven helemaal niet duur te zijn. Het gaat tenslotte om het idee! Dus bak een stapel koekjes, brei zelf een sjaal of koop iets tweedehands op Marktplaats. Op deze manier kun je veel geld besparen.

Vraag nuttige cadeautjes

Mag je zelf ook een verlanglijstje inleveren voor je eigen kerstcadeautjes? Vraag dan om cadeautjes die je normaal toch zou moeten kopen. Denk bijvoorbeeld aan douchegel, een sjaal, een agenda voor het nieuwe jaar of nieuwe wijnglazen. Zo bespaar je in januari weer wat geld doordat je dit niet zelf aan hoeft te schaffen.

Eten 

Etentjes buiten de deur zijn natuurlijk hartstikke leuk, maar ze kunnen flink in de kosten lopen. Organiseer daarom een etentje bij jou thuis en laat iedereen zelf wat meenemen. Dit is een stuk goedkoper en minstens zo gezellig!

Feestjes

Speciale kerst of oud & nieuw feestjes zijn vaak duurder dan wanneer je in een gewoon weekend op stap gaat. In veel gevallen moet je entree betalen en zijn ook de drankjes veel duurder. Kijk eens goed of er niet ergens een feestje is waar je dit niet hoeft te betalen of overweeg om thuis je eigen feestje te bouwen. Dit scheelt veel geld!

Fotocredits:
Daniel Feldbrugge

Share This