Verkeerde zorgverzekering kost veel geld

Verkeerde zorgverzekering kost veel geld

Aan het einde van het jaar ga je als het goed is op zoek naar een goede zorgverzekering voor het nieuwe jaar. Natuurlijk kun je bij je oude verzekeraar blijven, maar het is toch belangrijk om te kijken of je niet beter zit bij een ander. Wanneer je een verkeerde keuze maakt, kan dit namelijk honderden euro´s per jaar kosten. 

Het is even wat werk, een goede zorgverzekering kiezen. Niet alleen zijn er ontzettend veel aanbieders, ook hebben al deze aanbieders weer verschillende polissen. Toch is het heel belangrijk om hier goed de tijd voor te nemen. Het kan je namelijk wel eens honderden euro´s besparen.

Wanneer je een zorgverzekeraar wilt kiezen, kun je eerst kijken of het via je werk bijvoorbeeld mogelijk is om een collectieve verzekering af te sluiten. Dit kan geld besparen omdat jullie met een grote groep tegelijk zijn, maar het verschil tussen een collectieve verzekering en een gewone zorgverzekering wordt wel steeds kleiner. In enkele gevallen kan het zo zijn dat een andere zorgverzekeraar voor jou zelfs voordeliger is.

Verschillende aanvullende zorgverzekeringen

Dan bieden alle zorgverzekeraars nog verschillende polissen aan. Afhankelijk van het aantal onderdelen dat vergoed wordt en de hoogte van deze vergoedingen is de polis duurder of goedkoper dan gemiddeld. Zo kun je bijvoorbeeld verschillende aanvullende verzekeringen afsluiten. Afgelopen jaren zijn veel mensen verleid door zogenaamde budget polissen. In eerste instantie lijken deze polissen heel goedkoop, maar vaak kom je bedrogen uit. Het blijkt dan namelijk dat je veel kosten zelf moet betalen wanneer je zorg nodig hebt.

Het eigen risico wordt ook komend jaar weer verhoogd. Je kunt er zelf voor kiezen minder premie te betalen in ruil voor een nog hoger eigen risico. Doe dit alleen wanneer je het financieel aan kan om in een keer een grote hoeveelheid geld te moeten betalen. Wanneer je nauwelijks zorg nodig hebt, kan het veel geld opleveren. Het kan echter ook flink wat geld kosten zodra de zorgkosten hoog oplopen.

Twijfel je nog steeds over de zorgverzekering die je moet kiezen? Bij Independer kun je zorgverzekeraars met elkaar vergelijken.

Fotocredits:
Weblog Independer

Share This