Vergeten uit te checken?

Vergeten uit te checken?

De OV-chipkaart krijgt al sinds de invoering heel wat kritiek over zich heen. Want mensen moesten wel even wennen aan deze nieuwe manier van reizen. Inmiddels is elektronische kaartje steeds meer ingeburgerd, maar met uitchecken ontstaan er nog wel eens wat problemen.

Inchecken dat lukt de meeste mensen wel, maar dan moet je natuurlijk ook niet vergeten uit te checken. En juist dit uitchecken levert zo veel problemen op. Want je moet er maar net aan denken als je eindelijk op de plaats van bestemming bent dat je ook nog je kaartje langs het paaltje moet halen.

Doe je dat niet, dan ben je het volledige bedrag dat aan het begin van de reis van je chipkaart is afgeschreven, kwijt. Per jaar levert dat vervoersbedrijven heel wat geld op. Vorig jaar zou er 16 miljoen aan vergeten geld zijn, inmiddels zou het bedrag zijn opgelopen tot wel 32 miljoen. Dat moet natuurlijk niet kunnen, want reizen is al duur genoeg. Er moet dus een oplossing worden gevonden voor dit probleem. Overigens is het wel mogelijk om het geld achteraf terug te vragen.

Fotocredits:
BNR

Share This