Veilig shoppen op internet

Veilig shoppen op internet

Bijna iedereen koopt wel eens wat via internet. Sommige mensen halen hier zelfs het grootste deel van hun aankopen vandaan. Het is ook ideaal voor iedereen die geen tijd heeft eindeloos van winkel naar winkel te lopen. Maar waar moet je op letten als je veilig online wilt winkelen?

Er gaat zo veel via internet de laatste tijd dat mensen zonder heel veel nadenken op de betaalknop klikken. Niets mis mee natuurlijk, want het hele winkelen op internet is ook een stuk betrouwbaarder geworden. Je weet wat je kunt verwachten en waar je aan toe bent, althans, als dat duidelijk op de site staat vermeld. Check van te voren dus altijd even of je bijvoorbeeld recht hebt op gratis retourneren en hoe je de artikelen weer terug kunt sturen.

Bekende webwinkels als Bol.com, Zalando en Wehkamp zul je vast vertrouwen, maar soms kom je ook op een site terecht die je nog niet kent. Vertrouw je het niet helemaal? Google de naam van de webwinkel dan even. Je krijgt snel genoeg de ervaringen van anderen te lezen. Een keurmerk op de site van de webwinkel zegt niet zo veel. Ze kunnen dit keurmerk er altijd op zetten zonder het daadwerkelijk te verdienen. Verder is een keurmerk vooral iets wat een webwinkel moet kopen, er wordt vaak weinig gecontroleerd.

Bij binnenkomst van je producten is het belangrijk om meteen te controleren of je alles hebt gekregen en of alles in goede staat is. Mocht dit niet het geval zijn, dan kun je meteen contact opnemen met de webwinkel en kan het probleem verholpen worden. Dit is lastiger wanneer je er een paar dagen overheen laat gaan. Maak ook vooral foto´s van het product wanneer er iets mis is, zo heb je bewijs.

Als je op deze punten let en je goede verstand gebruikt tijdens het online shoppen, zal er niet zo snel iets mis gaan. Aanbiedingen die te goed lijken om waar te zijn, zijn dat vaak ook. Dus denk gewoon realistisch na, dan komt het wel goed.

Fotocredits:
Beauty & Fashion

Share This