Vakantiegeld wordt weer gebruikt voor vakantie

Vakantiegeld wordt weer gebruikt voor vakantie

Het is mei en dat betekent dat ons vakantiegeld er aan zit te komen. De afgelopen jaren gingen echter lang niet alle gezinnen voor dat geld op vakantie, helaas was het vaak veel te hard voor andere dingen nodig. Dit jaar lijken veel mensen toch weer op vakantie te gaan.

Afgelopen jaar werd zo´n 44% van het vakantiegeld daadwerkelijk voor de vakantie gebruikt. Dit jaar lijkt het er op dat dit percentage groeit naar 54%. Wat we dan met de rest van het vakantiegeld doen? Dit wordt gespaard of gebruikt om grote kosten voor het huis te kunnen betalen.

De hoeveelheid van het vakantiegeld is 8% van het bruto jaarsalaris. En dat hebben we hard nodig, want gemiddeld besteden we dit jaar €975 per persoon aan vakantie. Dit is inclusief de reis, de overnachtingen, maar ook geld dat ter plekke wordt uitgegeven aan bijvoorbeeld eten.

Een groot deel van de Nederlanders heeft de vakantie al lang geboekt voor het vakantiegeld binnen is. Vakantie in eigen land is niet meer zo populair, de meeste Nederlanders kiezen een bestemming binnen Europa. Ongeveer 17% is van plan een verre reis te gaan maken dit jaar.

Fotocredits:
Crash Dieet

Share This