Vakantie uitgaven, het verschil tussen de provincies

Vakantie uitgaven, het verschil tussen de provincies

De ene Nederlander is tevreden met een goedkope vakantie op de camping, terwijl de ander het liefst in een luxe resort vertoeft. Er zijn nogal wat verschillen in de uitgaven die we doen op vakantie. Maar in welke provincie geven de mensen het meest uit?

Er is onderzoek gedaan naar de uitgaven die mensen doen op vakantie. In Noord-Holland blijken de mensen het meest uit te geven. Per persoon betalen ze zo´n 886 euro voor een vakantie in het buitenland. Heel wat meer dan de Limburgers, die onderaan staan wat betreft het geld dat ze aan vakantie besteden. Gemiddeld zijn zij 684 euro kwijt.

Dit verschil heeft overigens te maken met de duur van de vakantie. In Noord-Holland gaan mensen namelijk het langst op vakantie, gemiddeld 13,8 dagen. Limburgers kiezen juist voor de kortste vakantie met een gemiddelde van 11,6 dagen.

Als je naar de uitgaven per dag kijkt, smijten Zuid-Hollanders het meeste geld over de balk. Per vakantiedag betalen zij gemiddeld 67 euro. Ze worden gevolgd in de top 3 door Groningen (66 euro per dag) en Flevoland (64 euro per dag). Het gemiddelde van Nederland ligt op 63 euro per persoon voor één vakantiedag.

Fotocredits:
Pixabay

Share This