Uitstel belastingaangifte

Uitstel belastingaangifte

De belastingdienst doet ons een gunst door de belastingaangifte een aantal dagen uit te stellen. Voor de mensen die hier heel wat stress door hadden, is het natuurlijk heel fijn. Maar wat is nou precies de reden van de uitstel?

Langer de tijd voor belastingaangifte, daar hoor je natuurlijk niemand over klagen. Volgens de media zou het komen doordat de Belastingdienst zegt dat de verwerking erg soepel verloopt. Hierdoor gunnen ze de mensen die nog niet zo snel waren wat extra tijd.

Dat klinkt heel aardig natuurlijk, maar de vraag is of dit de daadwerkelijke reden van de uitstel is. Er wordt ook beweerd dat het eigenlijk te maken heeft met de ICT-systemen van de Belastingdienst die niet op tijd klaar waren. Er zijn heel wat problemen geweest waardoor sommige mensen hun aangifte niet in konden dienen.

Wat de reden er ook voor is, we hebben in ieder geval wat langer de tijd dan normaal. In plaats van 30 april 2015 is nu 5 mei 2015 de uiterste inzendingsdatum. Iedereen die zijn aangifte nog niet gedaan heeft, kan het nog zo snel mogelijk doen.

Fotocredits:
HP de Tijd

Share This