Uitgaven voor de feestdagen

Uitgaven voor de feestdagen

Economische crisis of niet, kerst blijft een belangrijk feest waar niet op bespaard gaat worden. Daarom geven we dit jaar ook weer honderden euro’s uit aan lekker eten, cadeautjes en versiering. Maar wat kost dat nou eigenlijk precies?

Verwacht wordt dat dit jaar per gezin gemiddeld €448 uitgegeven wordt aan kerst. Het grootste gedeelte daarvan gaat naar kerstcadeautjes, gevolgd door lekker eten voor tijdens de feestdagen. De rest van het geld wordt uitgegeven aan reizen en kerstversiering. Nederlanders geven een stuk minder uit aan kerst dan andere Europese landen. Zo geven gezinnen in Engeland zo’n €784 uit. Ons sinterklaasfeest heeft hier ongetwijfeld mee te maken.

Bijzonder is wel dat steeds meer aankopen online gedaan worden. Ongeveer een vijfde van de kerstcadeautjes wordt op internet uitgezocht en besteld. Wel even opletten want ondanks dat veel webwinkels snel leveren en goede producten hebben, zijn er ook nog steeds een aantal oplichters die gebruik maken van de goedgelovige mensen onder ons. Google het bedrijf daarom even voor je een bestelling plaatst, vaak zijn klachten wel op internet te vinden wanneer het bedrijf niet te vertrouwen is.

Bronnen:
Kelkoo

Fotocredits:
Toister Solutions

Share This