Uitgaven met kerst weer omhoog

Uitgaven met kerst weer omhoog

Met de kerstdagen voor de deur gaan steeds meer mensen nog even wat inkopen doen. Want bij kerst hoort natuurlijk gezelligheid in de vorm van een kerstboom, ballen, lichtjes en andere decoratie. Dit jaar geven we hier met z´n allen weer een stuk meer geld aan uit. 

Decoratie met kerst

Gezelligheid in huis mag wat kosten, dat blijkt maar weer. Zodra de Sint het land uit is, gaan we namelijk meteen aan het shoppen voor de feestdagen. Er worden niet alleen cadeautjes gekocht, maar ook aan de decoratie wordt flink wat geld uitgegeven. Veel mensen halen niet alleen jaarlijks een nieuwe kerstboom in huis, maar kopen ook steeds weer iets extra´s aan decoratie.

Economische crisis

De afgelopen jaren gaven we minder geld uit met kerst, dit had natuurlijk te maken met de crisis. Het is nog niet helemaal duidelijk wat we dit jaar uit gaan geven, maar het wordt in ieder geval een hoger bedrag dan de voorgaande jaren. Geschat wordt op zo´n 170 miljoen euro, hetzelfde bedrag als in 2007, nog voor de economische crisis.

Warm en veilig huis

Dat we weer meer uitgeven heeft natuurlijk te maken met het herstelde vertrouwen in de economie. Veel mensen hebben wat meer te besteden en geven dit extra geld dan ook graag uit in de decembermaand. Maar er is nog een reden waarom de belangstelling voor kerstdecoratie dit jaar waarschijnlijk is toegenomen. Elders in de wereld staat het er niet goed voor, er komen veel nare berichten op het nieuws. Juist in dit soort tijden hechten mensen veel waarde aan een gezellige kerst met een warm en veilig huis waar ze met al hun familie samen kunnen zijn.

DIY

Heb je toch niet zo veel geld te besteden maar wil je wel gezelligheid in huis? Natuurlijk kun je ook zelf aan het knutselen gaan. Maak bijvoorbeeld zelf de leukste kerstballen.

Fotocredits:
Pixabay

Share This