Treinkaartjes nog een stukje duurder

Treinkaartjes nog een stukje duurder

Vond je de prijzen voor een retourtje met de trein al aan de hoge kant? NS heeft de nieuwe prijzen voor 2015 naar buiten gebracht en weer worden treinkaartjes een stukje duurder. Deze prijsstijging wordt veroorzaakt door de inflatie en extra kosten voor de NS. 

Ook het komende jaar gaan de prijzen van de NS weer omhoog, ditmaal met een gemiddelde van bijna twee procent. Deels wordt dit prijsverschil veroorzaakt door de inflatie, maar ook voor een deel omdat de NS moet betalen voor de gestegen gebruiksvergoeding voor infrastructuur. Dit geld moeten ze terugkrijgen van hun klanten en dat doen ze met de treinkaartjes van 2014 en de komende twee jaar.

NS heeft inmiddels heel wat abonnementen voor mensen die wat vaker met de trein reizen. Een aantal van deze abonnementen wordt ook in prijs verhoogd. Gelukkig blijft ook een aantal abonnementen zoals het populaire Dal Voordeel Abonnement gelijk in prijs. Wanneer je minimaal een paar keer per jaar de trein pakt, is het zeker aan te raden om zo´n abonnement te nemen. Hiermee krijg je voor slechts een paar tientjes per jaar 40% korting op je treinreizen.

Share This