Tips voor je sinterklaasinkopen

Tips voor je sinterklaasinkopen

Het lijkt misschien een beetje vroeg om het over sinterklaasinkopen te hebben terwijl de beste man nog niet eens in het land is, maar dit is juist dé tijd om hierover na te denken. Want als je hier te laat mee begint, kan het wel eens een aanslag worden op je portemonnee.

Begin op tijd

De eerste tip is dan ook vooral op tijd te beginnen met het kopen van sinterklaascadeaus. Niet alleen maken de winkels er gebruik van dat er rond de sinterklaastijd veel gekocht wordt en zijn er dus veel minder aanbiedingen, ook is het fijner voor jezelf om niet in één keer heel veel geld kwijt te zijn. Wanneer je de aankopen over een paar maanden verspreidt, hoef je niet alles in één keer te betalen.

Spaar het hele jaar door

Vind je het echt lastig om opeens zoveel geld vrij te moeten maken voor sinterklaascadeautjes? Leg dan het hele jaar door geld aan de kant, bijvoorbeeld een maandelijks bedrag. Zo hoef je niet in één keer veel geld te hebben, maar deel je het op in kleine stukjes.

Praktische cadeaus

Ga je cadeautjes kopen voor je eigen kinderen? Kies dan ook voor praktische cadeaus zoals nieuwe kleren, een nieuw fietsje of pantoffels. Spullen die je eigenlijk toch al aan moest schaffen, maar nu mooi als cadeautje kunt geven. Dit scheelt je in de maanden daarna weer wat geld.

Gratis schoen zetten

Kijk of jouw kinderen ergens in de buurt, bijvoorbeeld in de supermarkt, hun schoen kunnen zetten. Net zo leuk, maar voor jou wel een stuk goedkoper.

Goedkope cadeautjes

En tot slot: je hoeft niet altijd veel geld uit te geven aan een cadeautje. Voor je kinderen kun je ook via Marktplaats of een tweedehands winkel veel leuke dingen vinden. Wanneer je met vrienden of familie sinterklaas viert, kun je naar kleine cadeautjes zoeken of zelf wat maken. Mogelijkheden genoeg om voor weinig geld iets leuks te geven. Lees bijvoorbeeld deze tips voor goedkope cadeautjes.

Fotocredits:
Makro

Share This