Tips en tricks: Verkopen via Marktplaats

Tips en tricks: Verkopen via Marktplaats

Heb je veel spullen over waar je eigenlijk wel eens vanaf wilt, maar die nog in prima staat zijn? Wellicht kun je ze proberen te verkopen. Marktplaats is daar een goede site voor, maar je moet wel even weten hoe je dit aan kunt pakken. 

Marktplaats heeft dagelijks 1,3 miljoen bezoekers, heel wat potentiële kopers voor jouw mooie spulletjes dus! Er zijn helaas niet alleen veel kopers, maar ook veel verkopers. Daarom zul je wel wat moeite moeten doen om jouw spullen op te laten vallen. Maak eens gebruik van de volgende tips:

  • Maak goede, scherpe en duidelijke foto´s van jouw producten. Foto´s trekken de aandacht en bovendien zou jij zelf ook niet snel iets via internet kopen als je niet eens weet hoe het eruit ziet!
  • Typ een duidelijke tekst waarin je vooral eerlijk bent. Het heeft geen zin om dingen mooier te laten lijken dan ze zijn, daar zul je later problemen mee krijgen.
  • Kies een goede prijs. Niet te goedkoop, want dan denken mensen dat het product niet goed is, maar ook niet te duur. Neem 50% van de nieuwprijs als richtlijn aan.
  • Wees ook duidelijk in afspraken rondom ophalen of verzenden. Bepaal bijvoorbeeld wie de verzendkosten betaalt en vermeld hoe hoog de kosten zijn wanneer de koper hier voor op moet draaien.
  • Vermeld als het kan ook waarom je het product te koop aanbiedt. Kopers zullen het dan eerder vertrouwen.
  • Zorg dat je genoeg tijd hebt om te reageren wanneer je een bod binnen krijgt en het pakje naar het postkantoor kan brengen of een afspraak kunt maken om het op te laten halen.
  • Stuur het product pas op wanneer je het geld binnen hebt, zo loop je geen risico.

 

En dan nog even dit: tussen 16.00 en 23.00 uur is Marktplaats het drukst bezocht. Aan het einde van de maand wanneer de salarissen net gestort zijn, komen er ook meer bezoekers. Haal hier je voordeel uit!

Fotocredits:
Mediawijzer

Share This