Tien tips om te besparen op eten en drinken

Tien tips om te besparen op eten en drinken

Geld besparen is natuurlijk altijd fijn, of je nou student bent, net een baan hebt of een heel gezin moet onderhouden. Daarom kun je vast wel wat tips gebruiken om te besparen op de kosten voor het eten en drinken. Probeer eens wat te doen met de volgende tien tips. 

  1. HEMA en IKEA bieden ontbijtjes aan voor slechts één euro. Thuis kun je het niet voor deze prijs maken.
  2. Koop bier alleen in de aanbieding. Iedere week is een ander merk goedkoper te krijgen. Drink je altijd hetzelfde merk en wil je hier niet van afwijken? Houd dan goed in de gaten wanneer je dit met korting kunt kopen.
  3. Bewaar brood altijd in de vriezer. Op deze manier heb je iedere ochtend weer vers brood en hoef je nooit brood weg te gooien. Zeker als je in je eentje woont, is dit erg handig.
  4. Breng aan het einde van de dag een bezoekje aan de markt. Groenten en fruit zijn dan een stuk goedkoper.
  5. Neem altijd zelf een lunch mee. Onderweg kost alles een stuk meer.
  6. Kook grote porties en vries een gedeelte in. Zorg ervoor dat je zo min mogelijk alleen eet, want dit is nou eenmaal een stuk duurder.
  7. Koop aanbiedingen groot in. Hamsteren!
  8. Neem je eigen koffie of thee mee in een thermosfles. Scheelt weer een kostenpost langs de weg of op het station.
  9. Uit eten? Zorg dan dat je van te voren niet heel veel dorst hebt, want dan bestel je veel te veel drankjes. Je kunt ook een karaf water bestellen in het restaurant.
  10. Koop bevroren groenten en fruit. Dit is heel gezond doordat groente en fruit direct vers ingevroren wordt en het is een stuk goedkoper.

 

Fotocredits:
Prevention

Share This