Thuis werken: Tips voor meer effectiviteit

Thuis werken: Tips voor meer effectiviteit

Thuis werken kan heel fijn zijn en heel wat mensen dromen er dan ook stiekem van. Maar het kan natuurlijk ook gruwelijk mislukken. Je hebt thuis bijvoorbeeld flink wat afleiding en dus kan het wel eens zijn dat je niet zo effectief werkt. Dit zijn tips voor thuis werken met meer effectiviteit! 

Ken je dat, dat je thuis aan het werk bent, maar aan het einde van de dag het idee hebt dat je nog niets gedaan hebt? Of je nou voor je baas aan het werk bent of je eigen bedrijf hebt, het is nooit fijn als je weinig bereikt op een dag. Met deze tips haal je meer uit je werkdag aan huis.

1. Kleed je aan

Thuis werken is natuurlijk fijn omdat je rustig op kunt staan en er niet tip top uit hoeft te zien, maar toch is het aan te raden wat aandacht aan je uiterlijk te besteden. Het is heel verleidelijk om gewoon in je pyjama achter de laptop te ploffen, maar toch kun je je beter even wat formeler aankleden. Uit onderzoek blijkt namelijk dat je dan productiever bent.

2. Begin vroeg

Lekker lang in bed blijven liggen? Doe maar niet! In de ochtend ben je namelijk productiever dan na de lunch. Probeer dus zoveel mogelijk belangrijke klusjes voor de middag af te hebben. Kun je ook weer wat eerder stoppen wanneer je hard gewerkt hebt en wellicht nog even van het zonnetje genieten!

3. Maak een lijstje

Om te voorkomen dat je allerlei dingen door elkaar gaat doen of aan het einde van de dag niet meer precies weet wat je nou eigenlijk hebt gedaan, kun je het beste een lijstje maken. Voor iedere dag kun je een nieuwe to do list samenstellen en na ieder taakje dat je hebt gedaan, kun je weer wat afstrepen. Dit kan heel motiverend werken en biedt veel overzicht!

4. Zorg voor orde

Werken in een huis dat een grote puinhoop is? Gaat niet lukken! Zorg eerst voor een opgeruimde omgeving en ga dan pas aan de slag. Anders ben je toch steeds bezig met de troep om je heen en kun je je niet goed concentreren.

5. Ga naar buiten

De hele dag alleen thuis zitten is voor niemand goed. Zorg er voor dat je iedere dag even buiten komt en plan veel afspraken met anderen. Zo blijf je gemotiveerd en onderhoud je sociale contacten.

Fotocredits:
Pixabay

Share This