Taxfree shoppen goedkoop? Echt niet!

Taxfree shoppen goedkoop? Echt niet!

Wanneer je op het vliegveld bent, vliegen de woorden taxfree en shoppen je om de oren. Reizigers zijn snel geneigd hierdoor een lekker luchtje of een goede fles drank aan te schaffen, maar helaas heeft dat helemaal geen voordelen. Je betaalt juist veel meer wanneer je producten op Schiphol afrekent. 

Taxfree shoppen

Al voor het begin van deze eeuw werd taxfree shoppen voor alle reizigers binnen de EU afgeschaft. Om prijsverschillen te voorkomen, zijn de prijzen voor reizigers binnen en buiten de EU echter wel gelijk gebleven. Volgens Schiphol shopt iedereen hierdoor taxfree en nemen zij de extra kosten op zich. Maar hoe kan het dan dat de prijzen zo hoog zijn?

Prijsverschil

Wie denkt een goedkoop parfum op de kop te kunnen tikken voor ze in het vliegtuig stappen, komt bedrogen uit. Ondanks dat er blijkbaar geen btw op de producten wordt geheven, ben je toch een paar euro duurder uit. Het bekende mannenluchtje Le Male van Jean Paul Gaultier is bijvoorbeeld voor 48 euro op Schiphol te verkrijgen. Thuis kun je hem via internet voor slechts 29 euro bestellen. Een flink prijsverschil.

En eigenlijk geldt dit voor alle producten. Op enkele uitzonderingen na ben je overal euro´s extra voor kwijt als je het op de luchthaven koopt. Logisch, zo zeggen ze op Schiphol, want de huur van de winkel en de kosten voor het personeel moeten ook doorberekend worden in de prijs.

Misleiding

Het probleem is echter vooral dat gepretendeerd wordt dat je voordelig kunt shoppen op Schiphol omdat je hier geen belasting hoeft te betalen. Eigenlijk is dit een vorm van misleiding van de klant. Het is geen enkel probleem als je jezelf nog even wilt verwennen voor je op vakantie gaat, maar ga vooral niet taxfree shoppen op Schiphol omdat het zo goedkoop is. Dan kun je nog wel eens bedrogen uitkomen.

Fotocredits:
Global Blue

Share This