Superfoods of super duur?

Superfoods of super duur?

De laatste paar maanden vliegen de superfoods ons om de oren. Chiazaadje hier, gojibesje daar. Met een tosti tijdens de lunch kun je echt niet meer aan komen zetten, tegenwoordig moet het gezond zijn. Allemaal heel leuk en aardig, maar dat kost natuurlijk bakken met geld. Kan dat niet wat goedkoper?

Gelukkig hoeven we echt niet hele bergen hippe en dure superfoods in te slaan, want de goedkopere varianten zijn minstens zo gezond en lekker bovendien.

Pure chocola
Wie zegt dat chocola niet gezond is? Pure chocola geeft je lichaam een boost. Zeker weten dat je hier hartstikke vrolijk van zal worden! Hoe meer cacao, hoe beter. Probeer eens een reep met 85%.

Groene thee
Zin in een warme kop thee? Ga dan voor groene thee. Dit zit vol anti-oxidanten en het vertraagt het verouderingsproces. Daarnaast heeft het een positief effect op je bloedsuikerspiegel, bloeddruk, hart en lever. En het is niet eens duurder dan gewone thee.

Spinazie
Vroeger werd je al verteld dat je spinazie moest eten om groot en sterk te worden. Deze super groente zit vol met onder andere ijzer, kalium en calcium. De diepvriesvariant is ook hartstikke gezond en die kun je altijd op voorraad hebben. Bovendien kost het bijna niets.

Tomaten
Tomaten zijn niet alleen ontzettend lekker, ze zouden ook beschermen tegen hart- en vaatziekten. Als mannen iedere week een flinke hoeveelheid tomaten eten, zou dit zelfs prostaatkanker kunnen voorkomen.

Knoflook
Misschien kun je het beter niet voor een date eten, maar knoflook is wel ontzettend gezond. Het verlaagt je bloeddruk en werkt tegen infecties en schimmels. Bovendien maakt het veel gerechten ontzettend lekker.

Broccoli
Je zou het misschien niet zeggen, maar deze echte Hollandse groente zit vol ijzer, foliumzuur, B-vitamines en nog veel meer gezonds. Bovendien zou je met deze groente bepaalde vormen van kanker kunnen bestrijden. Need I say more?

Zo zie je maar weer, superfoods hoeven echt niet super duur te zijn. Drink er een flinke hoeveelheid water bij (maar niet te natuurlijk) en je bespaart ook nog eens op de kosten voor (ongezonde) frisdrank. Het is echt niet zo lastig om je aan je goede voornemens te houden!

Fotocredits:
Beauty Journaal

Share This