Studenten blijven langer thuis

Studenten blijven langer thuis

Als student is het natuurlijk leuk om op kamers te gaan, maar het brengt veel kosten met zich mee. De afgelopen acht jaar zijn er daarom meer studenten thuis blijven wonen. Er was een stijging te zien van twee procent. 

Vooralsnog gaat meer dan de helft van de studenten uit huis zodra ze gaan studeren. In sommige gevallen is het ook echt nodig, wanneer het ouderlijk huis te ver van de collegezaal af staat. Vaak is het echter ook vooral erg gezellig. Het is leuk om in de stad te wonen waar je studeert. Tenslotte leer je hier al snel veel nieuwe mensen kennen.

De komende jaren zal het aantal thuiswonende studenten echter met enkele duizendtallen stijgen. De basisbeurs is afgeschaft, wat zorgt voor hoge kosten. Studeren wordt steeds duurder en een studentenkamer in een grote stad kost een vermogen. Thuis bij papa en mama blijven wonen kan dan een stuk voordeliger zijn. En ergens is het natuurlijk ook wel fijn als je was nog gewoon gedaan wordt en je iedere avond een bordje eten voor je neus krijgt.

Fotocredits:
Pixabay

Share This