Steeds minder contant betalen

Steeds minder contant betalen

Heb jij altijd contant geld op zak als je boodschappen gaat doen? Steeds meer mensen pakken toch liever hun pinpas. Vorig jaar is zelfs voor het eerst meer met de pinpas dan met contant geld betaald in de detailhandel. Contante betalingen zullen steeds verder gaan afnemen. 

Contant betalen

Contant betalen is niet echt handig meer. Je moet altijd geld op zak hebben en dat terwijl je het grootste deel van je inkomsten waarschijnlijk op je bankrekening ontvangt. Om met briefgeld of muntgeld te kunnen betalen, zul je dan ook eerst moeten pinnen. Een beetje omslachtig als je ook gewoon meteen in de winkel kunt pinnen.

Pinnen

Winkeliers moedigen het pinnen bovendien ook steeds meer aan. Moest je vroeger nog betalen voor het pinnen van een klein bedrag, tegenwoordig kan dat bijna overal gratis. Niet voor niets, want dat pinnen brengt ook voor winkeliers veel voordelen met zich mee. De kans op een overval is namelijk veel kleiner wanneer er weinig contant geld in kas is.

Betalen met smartphone

Maar ook betalen met de pinpas zal uiteindelijk minder gaan voorkomen. Het betalen met de smartphone wordt waaschijnlijk snel populairder. Aan het einde van het jaar moet het voor meer dan een half miljoen rekeninghouders mogelijk zijn om met hun telefoon af te kunnen rekenen in de winkel. De proeven die tot nu toe zijn gedaan, hebben in ieder geval positief uitgepakt. Gebruikers hebben hun telefoon vaak al in hun handen waardoor het betalen hiermee heel snel en gemakkelijk is. Wellicht wordt dit uiteindelijk de vervanging van het betalen met contant geld of met de pinpas.

Het contant betalen neemt in ieder geval steeds meer af. Het zal niet heel gek zijn als dit uiteindelijk helemaal verdwijnt. De komende jaren zullen mensen, met name ouderen, dit echter nog wel even blijven doen.

Fotocredits:
Pixabay

Share This