Steeds meer moeite met het betalen van eigen risico

Steeds meer moeite met het betalen van eigen risico

Het eigen risico dat je moet betalen wanneer je zorg nodig hebt, wordt steeds hoger. Het bedrag ligt nu al op 360 euro. Voor steeds meer mensen is dit moeilijk om te missen en dus lopen de betaalachterstanden hoog op. Zorgverzekeringen zien het aantal klanten met een betalingsregeling dan ook gigantisch stijgen. 

Ziek worden, zorg nodig hebben en vervolgens 360 euro moeten betalen; het is nogal wat. Een bezoekje aan de huisarts is gratis, maar als je vervolgens wordt doorverwezen naar het ziekenhuis zul je toch echt moeten betalen. Huisartsen zien dan ook steeds vaker gebeuren dat patiënten hun advies negeren en niet naar het ziekenhuis gaan of klaarliggende medicijnen niet op komen halen. Dit heeft alles te maken met het hoge eigen risico dat mensen moeten betalen.

Niet alleen het eigen risico is hoog, ook de maandelijkse premies worden steeds duurder. Wil je graag op je zorgpremie besparen omdat je bijna nooit iets hebt? Je kunt er dan ook voor kiezen om het eigen risico juist nog meer te verhogen. In dit geval moet je veel betalen op het moment dat je wel iets hebt, maar bespaar je maandelijks een paar euro. Je kunt dit geld dan zelf opzij leggen om eventueel het eigen risico te kunnen betalen wanneer dit nodig is.

Fotocredits:
Zorg Met Pit

Share This