Zo vind je goedkope vluchten

Zo vind je goedkope vluchten

Met het vliegtuig op vakantie? Er was een tijd dat dat alleen voor rijke mensen was weggelegd. Tegenwoordig is dat echter wel anders. Want een retourtje naar een verre bestemming wordt steeds goedkoper. 

Een vakantie in Nederland is vaak nog duurder dan wanneer je een verre reis maakt. In Azië zijn de kosten voor het levensonderhoud bijvoorbeeld een stuk lager waardoor je ter plekke weinig geld uitgeeft. Alleen de vliegreis kost even wat geld, maar tegenwoordig zijn er steeds meer goedkope vluchten te vinden.

Lowcost airlines

Dat de prijzen zo gezakt zijn, komt door de opkomst van lowcost airlines. Deze vliegtuigmaatschappijen bieden tickets aan voor bodemprijzen. Je moet dan extra betalen voor de bagage en je hebt vaak wat minder beenruimte, maar je weet wel zeker dat je voor de laagste prijs vliegt. Er komen steeds meer vliegtuigmaatschappijen uit het Midden-Oosen die de Europese markt proberen te veroveren. Turkish Airlines was al een tijdje bekend, maar nu worden ook maatschappijen als Etihad, Emirates en Qatar Airways steeds populairder. Zij bieden allemaal heel goedkope vluchten aan.

Hoe komt het dat de prijzen zakken?

Lowcost airlines bestaan al jaren, maar toch lijken de prijzen de laatste tijd flink te zakken. Dit komt onder andere door de grote concurrentie tussen de verschillende maatschappijen. Ze willen natuurlijk allemaal klanten trekken en dat doen ze met zo laag mogelijke prijzen. Overigens lijken mensen graag wat meer te betalen als ze daardoor korter over de vlucht doen of niet over hoeven te stappen, dus in dat opzicht winnen de lowcost airlines het zeker niet altijd van de duurdere maatschappijen.

Wat zeker meespeelt in de lage prijzen is de gedaalde olieprijs. Doordat de brandstofprijs laag is, kunnen maatschappijen nog meer zakken met hun prijzen.

Tips voor goedkope vluchten

Wil je graag op vakantie maar ben je nog op zoek naar goedkope vluchten? Maak dan gebruik van de volgende tips:

  • Boek een vlucht in het laagseizoen, dit is uiteraard goedkoper dan in het hoogseizoen.
  • Probeer doordeweeks te vliegen en niet in het weekend.
  • Vlieg ´s ochtends vroeg of ´s avonds laat, dit is goedkoper dan midden op de dag.
  • Maanden van tevoren boeken is vaak wat duurder, maar last minute ook. De beste prijs vind je zo´n zes tot acht weken voor vertrek.
  • Kijk eens of je ook vanuit een andere luchthaven kunt vliegen. Schiphol is de meest logische vertrekplaats, maar misschien kun je wel veel beter vanaf Rotterdam, Eindhoven, Groningen, Maastricht, Brussel of Düsseldorf vliegen. Je vindt hier vaak veel goedkope vluchten.

 

Bron:
NOS

Fotocredits:
Pixabay

Share This