Stapelbanen steeds populairder

Stapelbanen steeds populairder

Er zijn steeds meer Nederlanders die niet één, maar meerdere banen hebben. Deze zogenaamde stapelbanen ontstaan doordat mensen niet genoeg geld verdienen om rond te komen en daarom wat extra willen verdienen. 

Meer stapelbanen

De economie trekt aan en dat is natuurlijk goed nieuws, maar helaas betekent dit nog steeds niet dat iedereen in Nederland het daadwerkelijk beter krijgt. Dat blijkt maar weer uit het feit dat er steeds meer mensen zijn met stapelbanen. Ongeveer een half miljoen Nederlanders heeft nog een tweede of zelfs derde baan naast het gewone werk. Dit is een teken van armoede die op de loer ligt in ons land.

Extra baantjes

Mensen verdienen te weinig met hun baan omdat ze te weinig uren kunnen maken of hun salaris niet zo hoog ligt. Om toch genoeg geld te hebben om rond te kunnen komen, zoeken ze er een baantje naast. Dit kan een bijbaantje zijn dat ze vanuit huis doen of een partime baan die goed te combineren is met de uren die ze voor hun andere werkgever werken. Klusjes zoals oppassen en schoonmaken kunnen vaak buiten de standaard werkuren gedaan worden en lenen zich dus goed als stapelbaan.

Meer echte banen

In veel gevallen is het geen vrijwillige keuze van mensen om meerdere banen te nemen, maar kunnen ze gewoon niet anders. Dit is natuurlijk een slecht teken. Daarom is het belangrijk dat er meer echte, volledige banen komen met meer zekerheid. Op deze manier kan het aantal stapelbanen afnemen en dit vermindert de stress op de werkvloer.

Zoek je naar een extra baan?

Ben je juist op zoek naar extra werkzaamheden omdat je niet genoeg geld verdient? Probeer dan om een flexibel baantje te krijgen dat je vanuit huis kunt doen of op je eigen moment. Denk bijvoorbeeld aan het schrijven van teksten voor internet, het testen van producten of het invullen van enquêtes. Dit is minder zwaar dan wanneer je extra vaste uren hebt waarop je bij je tweede werkgever moet verschijnen.

Fotocredits:
Pixabay

Share This