Sporten, kan het niet goedkoper?

Sporten, kan het niet goedkoper?

Het is natuurlijk hartstikke goed om regelmatig te sporten, maar als het veel geld kost, is dat toch jammer. Jaarlijks geven we per huishouden gemiddeld duizend euro uit aan sport. Say what? Dat kan best wat minder!

De populairste en tevens de duurste sport die wij Nederlanders uitoefenen is fitness. Bijna dertig procent van de vrouwen en ongeveer een kwart van de mannen heeft een abonnement bij de sportschool. Dit kost zo’n €33 per maand voor het abonnement en daar komt jaarlijks nog zo’n €80 bij voor kleding.

De contributie voor hardlopen (€8) en voetbal (€12) is maandelijks het laagst van alle sporten. Wel moet ook hier goede sportkleding voor worden aangeschaft. Bovendien wordt in de voetbalkantines heel wat geld over de balk gesmeten. Dit heeft misschien weinig met sporten te maken, maar is wel een aanslag op je portemonnee.

Goedkoop sporten, hoe moet dat dan? Een abonnement op de sportschool lijkt misschien heel makkelijk, maar het is niet altijd de beste manier. Je kunt wel onbeperkt sporten, maar ga je ook echt zo vaak? Je zult jezelf af moeten vragen of het niet verstandiger is om zo nu en dan een rondje door het bos hard te lopen en thuis wat gewichten en een fitnessbal aan te schaffen. Zo kun je veel oefeningen doen die je normaal in de sportschool doet, maar dan gratis bij jou thuis.

Heb je toch wat meer motivatie nodig? Regel dan een clubje vriendinnen waarmee je kunt sporten. Als je toch niet heel vaak sport, is het misschien handig om aan losse bootcamps mee te doen. Dit is per keer iets duurder dan een sportschoolabonnement, maar als je toch iedere keer een excuus bedenkt om niet te hoeven gaan, zul je maandelijks minder geld kwijt zijn.

Wees vooral lekker creatief en houd jezelf op veel verschillende (gratis) manieren bezig. Maak een lange fietstocht, wandel extra lang met je hond en neem de trap in plaats van de lift. Dit scheelt al een heleboel.

Bron:
Nibud

Fotocredits:
Actief Leven

Share This