Hogere belasting sap en mineraalwater

Hogere belasting sap en mineraalwater

Prinsjesdag zit er weer aan te komen en dat betekent ieder jaar weer dat er veranderingen komen. Op zich pakken veel dingen positief uit dit jaar, het gaat tenslotte weer beter met de economie. Als je een fan bent van sapjes en mineraalwater, is het echter wel een tegenvaller dat de prijzen hiervan gaan stijgen. Dit komt omdat de regering de belasting hierop gaat verhogen. 

Frisdranken worden al jaren hoog belast. Dit komt onder andere doordat de overheid het drinken hiervan wil ontmoedigen. Sapjes en mineraalwater zijn beter voor de gezondheid en dus niet zo hoog belast. Maar dit gaat binnenkort veranderen.

Er is een gat in de begroting en dat gat moet gedicht worden. De regering heeft er voor gekozen de belasting op sapjes en mineraalwater gelijk te gaan trekken met die op frisdranken zoals cola en fanta. In totaal zou dat zo´n 15% meer op kunnen leveren voor de staat, en dat is natuurlijk fijn! Heel wat minder fijn is het voor de mensen die graag sapjes drinken of water uit een fles kopen. Dan moeten zij toch  maar water uit de kraan drinken (Nederland levert tenslotte het beste kraanwater ter wereld) en zelf verse sapjes maken (wat bovendien een stuk gezonder is).

Fotocredits:
Pixabay

Share This