Recordbedrag afgepakt van criminelen

Recordbedrag afgepakt van criminelen

Het afgelopen jaar is voor een recordbedrag afgepakt van criminelen. Het Openbaar Ministerie heeft voor 136 miljoen euro aan geld en spullen ingenomen. Heel wat geld, maar slechts een klein deel van de miljarden die in de criminele wereld omgaan.

De afgelopen jaren wordt veel aandacht besteed aan het innemen van geld van criminelen. Misdaad mag namelijk niet lonen en het kan niet de bedoeling zijn dat criminelen slechts een aantal maanden in de cel zitten, maar op deze manier wel miljoenen euro´s kunnen verdienen.

Eerder was het namelijk zo dat er te laat beslag werd gelegd op de spullen die criminelen hadden verzameld omdat er te veel aandacht werd besteed aan het bewijsmateriaal. Hierdoor hadden criminelen tijd genoeg om hun geld of kostbare spullen te laten verdwijnen en hier later alsnog geld voor te krijgen.

Gelukkig wordt nu dus steeds meer wel ingenomen en hebben we het afgelopen jaar zelfs een recordbedrag bereikt. Helaas is het maar een schijntje van de 3,5 miljard euro die geschat wordt als het bedrag dat verdiend zou worden aan drug- en wapenhandel en prostitutie. Maar het is een begin!

Fotocredits:
Eavan 

Share This