Pas op voor de budgetpolis

Pas op voor de budgetpolis

Het is december en dat betekent dat het de enige maand is waarin we onze zorgpolis kunnen wijzigen. Veel mensen slaan aan het vergelijken en kijken waar ze het meest goedkoop uit zijn. Natuurlijk is goedkoop fijn, maar je kunt beter wel uitkijken met een budgetpolis. Hierbij kon je nog wel eens bedrogen uitkomen. 

Budgetpolis

Een budgetpolis lijkt in eerste instantie heel voordelig. Het zijn tenslotte de goedkoopste polissen van verschillende verzekeraars. Dat lijkt heel gunstig, maar valt tegen wanneer je daadwerkelijk zorg nodig hebt. Het nadeel aan deze polissen is namelijk dat je niet zo maar overal voor bent verzekerd. Je bent vaak gebonden aan bepaalde ziekenhuizen of apotheken waar je soms een eind voor moet rijden. Dit kost niet alleen veel geld, maar is ook erg onhandig. Bovendien gaat het persoonlijke gedeelte, dat juist zo belangrijk kan zijn in de zorg, totaal verloren.

Risico

Vooral mensen met een laag inkomen kiezen vaak voor een budgetpolis. Niet zo gek, maar wel een groot probleem. Dit is namelijk een kwetsbare groep mensen die zo alleen nog maar kwetsbaarder wordt. Wanneer achteraf blijkt dat de zorg niet vergoed wordt, hebben zij grote moeite om hun eigen zorgkosten te kunnen betalen.

Kies je toch hiervoor?

Natuurlijk kun je er toch voor kiezen gewoon een budgetpolis af te sluiten. Zo´n zorgverzekering kan natuurlijk wel voordelig zijn, maar het is heel belangrijk dat je de voorwaarden goed doorleest voor je hiermee accord gaat. Check wat je allemaal vergoed krijgt en weeg het risico voor jezelf af. Als je weet waar je precies voor verzekerd bent, zul je in ieder geval niet voor onaangename verrassingen komen te staan. Een goede voorbereiding is van groot belang. Je hebt nog tot en met eind december om je hier in te verdiepen. Voor januari moet je een keuze hebben gemaakt voor je zorgverzekering van het komende jaar.

Fotocredits:
Pixabay

Share This