Organiseer een kledingruilparty

Organiseer een kledingruilparty

Je hebt vast ook wel eens het probleem dat als je voor je kledingkast staat, je geen idee hebt wat je aan moet trekken. Kleren genoeg, maar je hebt het allemaal al zo vaak gedragen. Je kunt natuurlijk al je geld uitgeven aan een flinke shopsessie, maar een kledingruilparty is misschien een beter idee!

De meeste vrouwen krijgen een keer in de zoveel tijd de kriebels en willen een compleet andere garderobe. Een dure hobby, want je bent zo een paar honderd euro kwijt. Gelukkig is er een goede oplossing als je vriendinnen hebt met hetzelfde probleem; jullie kleding ruilen.

Kledingruilparty2Het eerste voordeel van zo’n ruilparty is al dat je je eigen kledingkast eens grondig uit zal moeten ruimen en sorteren. Tenslotte moet je kunnen bepalen welke kleding je weg doet en wat je graag wilt houden. Grote kans dat je onder al die bergen kleding dat ene jurkje tegenkomt dat je al jaren kwijt was. Op deze manier heb je er alweer een leuk kledingstuk bij.

Vervolgens spreken jullie af bij een van jullie thuis en nemen de bergen kleding mee. Maak er een gezellige ladies night van met lekkere hapjes en een fles wijn. Bekijk eerst alle meegebrachte kleding en zorg dat er daarna gelegenheid is om het te passen. Vervolgens kan het ruilen beginnen. Door het ruilen van kleding heb je zo een paar nieuwe setjes in je kledingkast hangen zonder een euro uit te geven. Bovendien wordt je kast niet nog voller, omdat er ook een deel van je kleding naar een ander gaat. Tenslotte is het heel milieuvriendelijk. Jullie zijn namelijk zelf aan het recyclen!

 

Fotocredits:
Alexandra’s Joys
She Said

Share This