Orden je geldzaken

Orden je geldzaken

Je bezighouden met de financiën is waarschijnlijk niet je favoriete bezigheid. Zo wel, dan heb je geluk. Gelukkig kan alles een stuk gemakkelijker worden wanneer je een moment de tijd neemt om al je geldzaken te ordenen. Dus ga op zoek naar een beetje tijd en maak het leven weer een stukje aangenamer!

OrdenenAllereerst ga je op zoek naar een goede plek voor je administratie. Dus niet een bureau waar je ook tientallen andere dingen hebt liggen, maar een duidelijke overzichtelijke plek. Hier maak je mappen aan of zet je bakken neer om alles te kunnen ordenen.

Pak vervolgens de grote stapel papierwerk erbij en verdeel het over de bakken. Een groot deel zul je niet meer nodig hebben, alleen belangrijke formulieren van de belastingdienst dien je vijf jaar te bewaren. Maak verschillende stapeltjes zoals huis, verzekeringen, bonnen, garantiebewijzen, lidmaatschappen enzovoort. Plak stickertjes op de mappen of bakken waar je de papieren in bewaart zodat je weet wat er in zit.

Nu hoef je in het vervolg alleen nog maar de papieren in de juiste bak te doen. Scheelt een hoop uitzoekwerk, want je weet precies waar je wat kunt vinden. Het is verstandig om sowieso één keer per jaar de bakken door te werken en te kijken wat er weg kan. Garanties verlopen bijvoorbeeld, dus op een gegeven moment kun je bonnen best weggooien. Succes!

Fotocredits:
ING

Share This