Opvallend: Parijs voordeligste stad voor jongeren

Opvallend: Parijs voordeligste stad voor jongeren

Ben je jong en heb je het niet zo breed? Misschien is het dan een idee om naar Parijs te verhuizen. Uit een onderzoek blijkt dat dit de meest voordelige stad is voor jongeren om te wonen. Opvallend, want Parijs wordt juist vaak als een dure stad te zien. 

In het onderzoek zijn de 25 grootste steden ter wereld met elkaar vergeleken. Onderzocht werd in welke stad jongeren het voordeligst rond kunnen komen. Hierbij is het minimumloon gemeten en verschillende aspecten van het levensonderhoud. Daarnaast is gekeken naar activiteiten die jongeren vooral doen in een stad, zoals het bezoeken van een bioscoop of een biertje drinken op het terras.

Parijs blijkt de meest voordelige stad te zijn om te wonen. Jongeren kunnen hier huursubsidie krijgen en het reizen met openbaar vervoer is in het weekend goedkoop. Bovendien kunnen zij tegen een gereduceerd tarief een fiets huren. Het Canadese Toronto volgt Parijs in de lijst en Los Angeles staat op de derde plaats.

Nederlandse steden zijn niet meegenomen in de resultaten omdat ze te klein zijn. Er is echter wel ooit onderzoek gedaan naar Nederlandse steden. Daaruit bleek dat jongeren in Enschede het best zitten op financieel gebied. In deze stad zijn ze het voordeligst uit.

Fotocredits:
Manners

Share This