Ook bescherming bij een pakketreis via internet

Ook bescherming bij een pakketreis via internet

Wanneer je een samengestelde reis boekt bij een reisbureau, krijg je hier een aantal dingen voor terug. Bij het boeken van een pakketreis heb je namelijk als voordeel dat de reisorganisatie bijstand moet bieden bij calamiteiten, gebreken en eventueel faillissement. Op internet is dit echter nog niet het geval. 

Pakketreizen worden online eigenlijk al heel veel aangeboden. Je kunt bij het boeken van een vlucht namelijk ook vaak kiezen voor een huurauto of hotel erbij, en eigenlijk komt dit op hetzelfde neer. Toch heb je bij het online boeken nog geen voordelen bij het kiezen voor een pakketreis.

En dat terwijl ontzettend veel mensen online hun vakantie reserveren. Een aantal jaar geleden ging een groot deel van de mensen nog naar het reisbureau, maar inmiddels is het aantal online boekers met tachtig procent toegenomen. Veel mensen bladeren niet meer door reisbrochures, maar vergelijken liever online vakanties met elkaar. Volgens ANWB, reisbrancheorganisatie ANVR en de Consumentenbond zouden reizigers ook online de voordelen van een pakketreis moeten hebben.

Fotocredits:
PCM Web

Share This